Iniciació a la Solidaritat Internacional

SED ofereix la possibilitat de realitzar experiències de voluntariat solidari a països empobrits, a aquelles persones que ja han realitzat voluntariats a altres espais, i siguin majors de 21 anys.

Volem capacitar els i les cooperants que marxaran al Sud per apropar-se d’una manera amistosa i respectuosa a les comunitats d’acollida. Per això, oferim processos formatius d’Iniciació a la Solidaritat Internacional (ISI), i també d’ampliació (ASI) per a totes les persones que ja han participat anteriorment d’experiències de camps de voluntariat al Sud. En aquest procès formatiu, oferim:

  • Un espai i un temps de formació en grup a partir de la convivència durant cinc caps de setmana a cases de colònies arreu de Catalunya.
  • Un servei personal d’acompanyament com a eina de reflexió individual durant tot el procés.
  • Formacions en justícia global, identitats culturals, perspectiva de gènere, enfocament de Drets Humans i dels infants…

Amb SED Catalunya tens la possibilitat d’anar a diferents països durant un mes o més temps, pots gaudir d’una experiència d’inserció en una comunitat cristiana del Sud, treballant amb les persones autòctones pels Drets dels Infants i la millora de les condicions de vida del conjunt de la població.
Tens una oportunitat de conèixer maneres de viure i de compartir projectes socials en espais del món que et són desconeguts encara, de vincular-te amb persones molt diferents a tu, i d’aprofundir en dimensions de la teva persona que potser vols ampliar.

El canvi comença dins teu. Els processos de solidaritat internacional que volem afavorir des de SED són transformadors a les comunitats d’acollida i també, especialment, al teu entorn més immediat.
Amb tu, volem ser una eina al servei del canvi.
Vols fer la primera passa en aquest camí que no acaba mai? Contacta’ns