SER SOSTENIBLE NO ÉS NOMÉS NETEJAR LES CULPES I TENIR CURA DEL MEDI AMBIENT, SINÓ SER SOCIALMENT JUST, RESPONSABLE AMB L’ENTORN I, PER TANT, TAMBÉ ECONÒMICAMENT VIABLE (Cecilia Goya de Riviello)
Saps que…
El 2015, 195 països van signar l’Acord de París, que estableix un pla d’acció internacional per reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle amb l’objectiu de limitar a 1,5 ºC l’augment de la temperatura global.
A casa nostra
Nou de les 20 grans conques europees catalogades amb elevat estrès hídric es localitzen a Espanya.
Acords globals
L’any 2015 l’ONU va aprovar l’Agenda 2030, la qual conté els Objectius de Desenvolupament Sostenible, una sèrie de mesures per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir el benestar global de les persones.
PER QUÈ AQUEST EIX?
Aquest eix busca aprofundir la manera d’entendre el desenvolupament abordant el progrés des dels recursos disponibles (sostenibilitat econòmica). A més, es tracta de mantenir la cohesió social a l’hora que es satisfan les necessitats individuals de benestar, cultura i participació (sostenibilitat social). Se centra a promoure una distribució de béns sostenible a nivell global i local que té en compte la dignitat de totes les persones.

Transformant la megafàbrica del menjar
Tots tenim dret a una alimentació que respecti el medi ambient
Avui en dia, l’actual paradigma de la superproducció d’aliments és incapaç de resoldre els problemes de fam de milions de persones d’arreu del món. La promoció de la sobirania alimentària busca tornar als productors locals l’accés a la terra i, conseqüentment, millorar l’alimentació dels qui l’havien perduda, per mitjà de processos que tinguin cura del medi ambient.
Què hi pots fer tu?
És possible alterar el cercle de la producció sense fi d’aliments. Compromet la teva comunitat, escola i/o barri, i proposa alternatives de consum d’aliments més solidàries i responsables, amb cooperatives de consum, de consum de proximitat, o altres experiències de reaprofitament.

Consum responsable
Tots tenim dret a consumir el que és just per a tothom
La globalització ens ha imposat nous hàbits de consum i, per tant, de producció. Els
efectes en el medi ambient i en la igualtat de les persones han estat devastadors. Cada vegada és més important generar una consciència que transformi la manera en què comprem, on ho fem i a qui ho comprem.
Què hi pots fer tu?
Un model alternatiu de consum és possible i per això cal canviar els nostres hàbits de compra i d’ús de les coses. En aquest projecte tindràs l’oportunitat de proposar un canvi en la manera de consumir del teu entorn més proper.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:



