COOPEREM AMB ENTITATS D’ARREU DEL MÓN QUE FAN EFECTIVA LA IGUALTAT DE DRETS ENTRE TOTS ELS NENS I LES NENES
Treballem amb els Maristes de Tanzània per promoure el dret a l’educació de nens i nenes durant tota la infantesa. Actualment també sensibilitzem sobre el dret al lleure.
Des de 1992
També amb els desplaçats
A Colòmbia ens movem perquè els infants víctimes de desplaçament vegin reconeguda la seva cultura d’origen i se sentin part de la societat d’acollida.
Igualtat i equitat
Vetllar per la igualtat d’oportunitats implica una aposta clara pels desafavorits.
Millorant la qualitat de vida de les dones de l’escola marista TTC Mururu
La falta d’atenció governamental de l’escola pública en aquesta regió fronterera de Ruanda (districte de Rusizi) i la procedència de l’alumnat dels estrats més vulnerats té com a una de les principals conseqüències la falta de millora i manteniment de la infraestructura escolar. Amb aquest projecte, l’escola TTC Mururu busca millorar la qualitat de vida de les alumnes a través de la millora de les instal·lacions sanitàries (dutxes i banys) per tal que se’ls respecti el dret a la privacitat i la intimitat, i la formació en educació sexual que permeti a les dones prendre decisions que afavoreixin la seva vida sexual i reproductiva.

Executat!

Treballem pel dret al joc i al temps lliure dels infants a Tanzània
La història de SED i la dels Maristes a Tanzània està estretament lligada. Des de l’any 1992 acompanyem la promoció de l’educació en diferents indrets del país. A Masonga i Mwanza, concretament, SED ha donat suport a la construcció i posada en marxa d’escoles diverses, adaptades a les realitats dels llocs. Amb el temps, l’accés dels infants tanzans a l’Educació Primària i Secundària ha arribat a ser una realitat, també per als infants amb diversitat funcional.
Ara, especialment arran de la demanda dels joves de les escoles, a més d’estudiar i aprendre a classe, promovem que els infants i joves gaudeixin del seu temps lliure de forma sociable, fomentant la cultura, l’art i l’esport com a elements de dinamització social i comunitària.
Que els infants víctimes de desplaçament a Antioquia vegin reconeguts els seus drets culturals
En col·laboració amb la Fundación Huellas, treballem a Bello i a la vereda Granizal per promoure l’accés de les famílies i els infants a serveis bàsics i a diferents estratègies de desenvolupament econòmic, comunitari i cultural. Aquestes famílies han arribat a aquests municipis recentment, a causa de conflictes armats als seus indrets d’origen. Per això formem les famílies en consum responsable i gestió de residus, i dotem les llars de sistemes de potabilització de l’aigua. Tanmateix, es dona suport a 25 iniciatives productives locals, fomentant el teixit social en aquestes comunitats de creació tan recent.
Finalment, per les condicions de diversitat cultural de la comunitat i per les seves històries de vida particular, s’ha fet necessari un treball de recuperació, reconeixement i divulgació de les identitats culturals i del valor de la seva riquesa, fent que tothom se senti part important d’aquest nou context.
Executat!

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:


Dones constructores de pau
La igualtat entre dones i homes està reconeguda i garantida a l’article 2 de la Declaració Universal dels Drets Humans que estableix que “tothom té tots els drets i llibertats proclamats en aquesta declaració, sense cap distinció de raça, color, sexe, llengua, religió, opinió política o de qualsevol altra mena, origen nacional o social, fortuna, naixement o altra condició”. Aquest dret es correspon amb l’objectiu de desenvolupament sostenible número 5: Igualtat de gènere.