Iniciació a la Solidaritat Internacional, consolidem el grup de voluntariat

Moltes de les nostres accions i formes de relacionar-nos són condicionades culturalment. Aquesta és una de les tesis que vàrem poder compartir a la sessió d’antropologia i xoc cultural de la mà del Marc Plana. Amb aquesta sessió introductòria vàrem començar un cap de setmana a Centelles, el segon del curs, que va aplegar totes les voluntàries que viatjaran aquest estiu amb SED i algunes més que ja hi havíen viatjat altres vegades.

WhatsApp Image 2018-03-21 at 10.05.50.jpeg

Mentre les voluntàries ISI que viatjaran aquest any anaven coneixent i qüestionant-se diferents aspectes del xoc cultural i anticipant-se a possibles situacions límit, el grup d’aprofundiment (ASI) hem començat a treballar aspectes de la cultura de la Pau amb l’objectiu de preparar recursos per a treballar-la de forma educativa.

Després d’una nit ben divertida, amenitzada per l’Equip de Formació, el diumenge vàrem viure una sessió al voltant de les diverses formes que pren l’esglèsia arreu del món, i com les teologies crítiques són una resposta especialment vàlida per a les comunitats empobrides del món.

El següent cap de setmana serà a Barcelona i ja l’estem preparant!