Primer cap de setmana ISI 2018: Ja preparem les motxilles!

Una vintena de persones hem gaudit un cap de setmana a Les Avellanes per tal de començar a preparar els Camps de Solidaritat Internacional del proper estiu. D’aquests, una dotzena són noves incorporacions, i la resta són voluntaris d’altres anys (ASI) i l’equip de formació de SED Catalunya.

Una vintena de persones hem gaudit un cap de setmana a Les Avellanes per tal de començar a preparar els Camps de Solidaritat Internacional del proper estiu. D’aquests, una dotzena són noves incorporacions, i la resta són voluntaris d’altres anys (ASI) i l’equip de formació de SED Catalunya.

La formació va començar amb l’exposició del Josep Manel Busqueta entorn les alternatives al capitalisme, una sessió que havia de ser per a ASI però que finalment va ser per a tot el grup. Va ser una proposta molt participativa que deixa la porta oberta a noves preguntes.

Més tard, va començar pròpiament la trobada d’Iniciació a la Solidaritat Internacional amb les sessions de Presentació de l’entitat, algunes dinàmiques lúdiques per a trencar el gel entre les participants i per acabar la tarda una sessió més introspectiva entorn les motivacions per al voluntariat. La primera jornada va acabar amb un joc de nit al més pur estil esplaieru, i a dormir!

El segon dia va anar dirigit, sobretot, per la primera sessió de Models i ètica de la cooperació i el voluntariat, una sessió més pesada per ajudar les voluntàries a prendre el pols a la cooperació internacional i les diferents perspectives que les institucions i entitats de cooperació hem anat tenint conforme anaven passant les dècades.

Les valoracions del cap de setmana son molt bones i sembla que tenim un grup ben nombrós. Molts ànims per tot el procés!