Les voluntàries de llarga durada celebren el Nadal a Tanzània i al Líban

Les experiències de llarga durada ajuden a aprofundir en el sentit de pertinença global i a la construcció d’identitats més solidàries i fraternes. L’Helena i la Laura, en la seva aposta vital per la convivència amb comunitats d’origen i cultura diferents a elles a partir de les experiències de llarga durada, han viscut un Nadal del tot diferent al que estaven acostumades, donant nous sentits a la paraula “Família”.

L’Helena, a Mwanza (Tanzània), ha passat una part del Nadal acollida a casa de la família d’un jove de l’escola que coneix des de 2013, quan ella va viure la primera experiència ISI. L’Helena ho descriu com “Aquesta invitació ha estat la veritable celebració del Nadal”. També ha viscut el Nadal amb el grup de postulants a germans Maristes, amb qui ha cantat nadales i, en general, comparteix força temps. Com veieu a les imatges, han gaudit de les festes amb màniga curta.

Més a prop ha estat la Laura, concretament al Líban, on ella i una jove mexicana formen la comunitat Fratelli juntament amb dos germans maristes i un germà lasal·lià. Allà celebren el Nadal amb esport i festes familiars. Ha nevat i tot, però l’esperit de fraternitat amb què viuen les comunitats de persones desplaçades que participen al projecte Fratelli segueix escalfant l’ambient.