Ja hem tornat i ara toca revolucionar-nos!

Ara que totes i tots han tornat a casa, cadascú triarà si torna al pinyó fix on pedalava abans o si canvia de marxa per anar a unes revolucions diferents.

13 joves estàven compromesos, al febrer de 2017, a preparar-se, marxar i revolucionar les seves vides. La campanya ISI (Iniciació a la Solidaritat Internacional) tenia com a primera etapa un seguit de formacions teòriques i vivencials durant la primera part del 2017. La segona etapa ha durat tot l’estiu, mentre uns i altres voltaven per Colòmbia, Paraguai i Tanzània, coneixent els projectes socials i educatius on els germans Maristes col·laboren en aquells països.

La tercera etapa comença amb la tornada, i és que bona part de les experiències viscudes han tocat els cors dels joves que han viatjat amb SED i els han ajudat a qüestionar-se diverses preguntes entorn als estils de vida a casa nostra, valors com l’acollida, l’amistat i l’estima, o convencions socials com l’edat de la maternitat i el matrimoni, la gestió dels recursos naturals o els estereotips racials, ètnics i geogràfics. Aquestes són les qüestions que vàrem compartir dissabte 16 de setembre al Casal Juvenil Marista de Barcelona. A més, vàrem comptar també amb els Róvers de l’AE Garbí, que durant l’estiu havíen fet també una experiència de servei a Hongria, i la van compartir amb els voluntaris ISI.

Ara que totes i tots han tornat a casa, cadascú triarà si torna al pinyó fix on pedalava abans o si canvia de marxa per anar a unes revolucions diferents.