Presents a Barcelona Educa per a la Justícia Global

Facilitar processos de coneixement i anàlisi de la realitat que portin als infants i joves a viure vides plenes. Això és el que pretenem amb l’Educació per a la Justícia Global, una perspectiva educativa que compartim amb desenes d’entitats, organitzacions i espais educatius.
Ahir es va realitzar a Barcelona la Jornada Barcelona Educa per a la Justícia Global a Ciutat Vella, entre força expectació i sota l’etiqueta #BCNxJustíciaGlobal

dahtkqnxsaac7bd

@Javigaar i @elcampuzano retratats per @silviacabestany mentre resumien la jornada gràficament.

Després de la presentació i de la taula rodona, la sala d’actes de l’Institut Milà i Fontanals s’anava omplint de persones procedents d’escoles i entitats. La tradicional presència d’educadores i tècniques es completava amb el toc distintiu que aportaven alguns joves que protagonitzen els processos que més tard compartiríem en petits grups.

Al grup número u, juntament amb UNICEF, la Fundació Solidaritat UB i DESOS, que vàren exposar experiències escolars, SED vàrem oferir una mirada de l’educació per a la Justícia Global també des de l’educació no escolar. Vàrem presentar el suport de SED Catalunya a l’inici del procès de creació del Consell de Participació Infantil al Centre Obert Compartir, que gestiona l’Associació Gabella. L’any passat la Fundació Champagnat i SED vàrem preparar els joves i les educadores per a promoure la participació al centre i dirigir-la en direcció a un projecte d’Aprenentatge per Servei.

Moltes gràcies a totes les companyes que van ser-hi i a l’organització per part de l’Ajuntament de Barcelona, LaFede.cat, el Consorci d’educació de Barcelona i el Centre Promotor de l’Aprenentatge Servei.