Els grups locals de SED Catalunya es mouen per la justícia global

El mes de març més de dues mil persones s’han posat en marxa en el context de les escoles maristes per donar suport als projectes de l’ONGD SED i d’altres organitzacions.

El mes de març més de dues mil persones s’han posat en marxa en el context de les escoles maristes per donar suport als projectes de l’ONGD SED i d’altres organitzacions.

L’acte amb més impacte va ser la tercera cursa SED de Lleida, que ha aconseguit superar el miler de participants en una cursa festiva amb dos formats el dia 19 de març. La cursa SED de Lleida, que compta amb un grup d’organitzadores molt nombrós, forma part del calendari de curses de la comarca i, només en tres anys, ha anat creixent exponencialment fins a convertir-se en un esdeveniment destacat a la ciutat.

La jornada a Lleida va tenir un caràcter festiu gràcies a desenes d’empreses col·laboradores, que van posar el seu granet de sorra amb música, activitats esportives organitzades i jocs, que van omplir de gom a gom l’escola Maristes Montserrat. Els beneficis d’aquesta cursa 100% solidària es destinen a projectes amb infància en contextos de guerra a l’Àfrica.

Menys d’una setmana més tard, la comunitat educativa de Maristes La Immaculada es posava en marxa per les persones desplaçades a Barcelona. Sota el lema «Desplaça’t» i després d’una setmana intensa d’activitats i diverses iniciatives tant recaptatòries com sensibilitzadores centenars d’infants, amb les seves famílies, van baixar des de l’escola cap a la platja de la Barceloneta, on l’equip de voluntaris d’AJMACOR havia muntat una instal·lació espectacular amb una llanxa i desenes d’armilles salvavides, que donava a l’acte un sentit de fraternitat i solidaritat que va canviar el to del camí de tornada cap amunt.

Un cop a l’escola, l’AMPA hi tenia preparada una botifarrada i algunes actuacions musicals,a més del parlament del representant de comunicació de ProActiva Open Arms i del vocal de SED Catalunya, que van poder exposar el treball de les dues organitzacions en els contextos de població desplaçada. Els beneficis de la marxa van ser per a ProActiva Open Arms i per al Projecte Fratelli al Líban, a través de SED Catalunya.

Els darrers quilòmetres d’aquest mes es van recórrer a Rubí, amb una marxa que celebrava la seva segona edició i prenia el color blau de la manifestació #VolemAcollir per als seus corredors. Cal destacar el to familiar de la trobada, que també donava suport al Projecte Fratelli al Líban.

%d bloggers like this: