Veïnatge Universal 2, Mama Pacha

El segon número del Veïnatge Universal és una feina col·lectiva de més de vint persones que hem posat el nostre gra de sorra per elaborar un altaveu a la situació de la dona al món.

Hem centrat la introducció en el concepte de la Mama Pacha, una idea indígena d’un món interconnectat. Més tard recuperem un bon grapat de paraules i conceptes que ens parlen de la situació desigual entre homes i dones i mostrem dades que així ho corroboren. En les pàgines centrals ampliem la informació sobre les dones en zones de conflicte i Catalunya, així com un parell de testimonis femenins d’Haití.

Per concloure el document, vuit voluntàries-cooperants de SED Catalunya expressen algunes de les seves impressions relacionades amb la perspectiva de la dona a Tanzània, Xile i Paraguai; a cadascún d’aquests llocs, la situació de la dona és diversa i es concreta de maneres diferents. Les nostres respostes des d’aquest punt de vista es concreten en el projecte Agua potable para Montanaro, o en l’entrevista de la darrera plana amb la Lenis Araque, que ja havíem publicat aquí.

Fes una ullada al document i descarrega’l si vols!

//e.issuu.com/embed.html#19045222/46273465