Reduir la petjada ecològica a casa en 5 decisions

Ja sabeu que SED Catalunya estem compromesos pel clima i el medi ambient. Desenes de persones han vist la nostra proposta per a millorar des de la feina la seva relació amb la natura, i avui volem fer-vos conèixer cinc decisions que pots prendre per reduir la petjada ecològica en la vida quotidiana. Alerta, no segueixis llegint si creus que ja ho fas tot bé!

1.Evitar el consum de plàstics. És molt difícil prescindir 100% del plàstic en la societat actual, però pots minimitzar els usos curts reutilitzant. Per exemple, fent servir bosses de roba, bosses reutilitzables o les mans per portar compres petites, així com carrets o bosses de ràfia per a compres grans, o optimitzar l’ús d’aigua embotellada.

giphy4

Encara que sigui molt bonic veure les bosses de plàstic volar… GIPHY

2.Menjar menys carn. No cal que et facis vegà si no ho vols, però has de saber que el consum de carn de producció intensiva és un dels elements més contaminants del planeta. Els purins dels porcs i el monocultiu d’alguns tipus de cereals malmeten i empobreixen la terra i els gasos d’efecte hivernacle que emeten les desenes de milions de bovins en captivitat són exemples de cóm el consum excessiu de carn no només t’afecta a tu.

giphy5

Pots fer que quan en menges, sigui una ocasió a celebrar, per exemple una barbacoa! GIPHY

3.Optimitzar els viatges. Les diferents maneres de transport afecten a la teva salut i al medi ambient. Emprar diàriament combustibles fòssils pels viatges a la feina o al lloc d’estudis implica major demanda d’aquests materials que en la seva producció i ús emeten diòxid de carboni i que, a més, són un bé preuat que causa desenes de guerres. Alguns transports col·lectius, caminar o la bici són opcions #CarbonFree que pots prendre!

giphy6

Però una bici normal, animal! GIPHY

4.L’aigua. Cal que diguem res més sobre l’aigua? Ho saps de sobres. Tanca l’aixeta mentreet raspalles les dents. No et passis set hores a la dutxa. Omple la rentadora del tot. Modula les aixetes amb dispositius de baix consum. Qüestiona’t si has de buidar del tot el dipòsit del vàter només per això. Vinga, tu pots!

giphy8

No comment. GIPHY

5.Col·lectivitza les teves opcions! Fes saber als altres el que fas!

giphy9

I tu també pots fer-ho!!! GIPHY