5 idees per reduir la petjada ecològica a la feina

En el marc del nostre compromís #PelClima, volem oferir les 5 passes que a SED Catalunya estem duent a terme per a reduir l’impacte que té en el medi ambient la nostra presència i el nostre ritme de vida.

  1. Redueix l’ús de paper en la teva tasca diària. Potser ja ets #paperfree, o potser encara ets d’aquelles persones que prefereixes llegir un informe o corregir treballs en paper. Dona’t una oportunitat, un temps per a canviar, i prova de no imprimir tot alló que potser no és necessari durant algunes setmanes. Veuras com t’acostumes a prescindir del paper!
giphy

On acaben les teves impressions? GIPHY

2. Promou la separació de residus al teu lloc de treball. El paper en un lloc, el paper de plata amb els envasos, les restes de fruita o del té orgànic de comerç just que esmorzes van separats!

giphy1

De debó que no és tan difícil! GIPHY

3. Fes un ús racional del control de temperatura. Si és hivern, no passa res per posar-te jersei mentre treballes, pots tenir el termostat a uns 19 o 21º i podràs estar a gust. A l’estiu, posa’t d’acord amb les altres persones que treballen al mateix lloc que tu per mantenir l’espai entre 24 i 25º. Si les normes d’indumentària són molt estrictes a la teva feina, la cura del planeta és una bona raó per a fer-les més laxes!

4. Tanca l’ordinador al final del dia. L’ordinador, la impresora-fotocopiadora i la pantalla consumeixen energia (entre un 7 i un 11% del seu màxim) també quan estan en “Standby“, i això és dolent per dues coses: Primer, els aparells segueixen consumint electricitat i segon, en no deixar-los reposar del tot, la seva vida útil disminueix.

giphy2

No te n’oblidis! GIPHY

5. Col·lectivitza la teva aposta! Fes saber aquestes iniciatives individuals a la resta de persones que treballen amb tu. Tu pots ser el canvi que vols veure al món, però això s’enganxa.