La primera formació per al voluntariat dels camps de treball ISI-ASI 2017 a Les Avellanes

Ens trobem al monestir de Les Avellanes el matí del 4 de febrer per fer una passa més en el camí de SED Catalunya i en el de més de vint persones que aposten fort enguany per la solidaritat: Fem la primera trobada ISI-ASI 2017, les formacions en solidaritat internacional que organitza l’oenagé marista pel desenvolupament. Començàvem la campanya fa uns mesos amb el video i els materials, i amb un nou lema: #Prepara’t #Marxa #Revoluciona’t:

Després d’algunes informacions importants, comencem a conèixer-nos a través d’unes dinàmiques que ens portaran, més tard, a començar a posar sentit a la trobada amb l’altre que suposa una experiència de camp de treball com la que SED proposa per a l’estiu. També vàrem comptar amb la presència de l’Ignacio, un jove company de la Fundación Gesta de voluntariat marista a Xile.

El grup és molt divers, per alguns és el primer contacte amb la realitat marista catalana, mentre que per altres és una dimensió molt ben integrada. És el cas dels onze voluntaris SED que fan una aposta per l’ASI. És la primera vegada que la delegació aposta per un itinerari d’Aprofundiment en la Solidaritat Internacional (ASI), i és que un bon grapat de cooperants d’anys anteriors així ho havien demanat.La primera passa en aquest itinerari és construïr-lo, i no pot ser de cap altra manera que demanant la participació i fent que siguin les persones interessades les qui es comprometen i marquen la ruta a seguir- Com en els exemples que trobem propers: l’iGòtic a l’Associació Gabella i la Maristes Xarxa Innovació. Les participants ASI van determinar quatre línies d’aprofundiment, que comentarem en una altra ocasió.

Per la seva banda, les participants del curs d’iniciació a la solidaritat internacional (ISI) van treballar en les motivacions individuals que les porten a fer aquesta aposta, i també van veure diferents models de solidaritat i cooperació, alguns dels quals ténen molt a veure amb la perspectiva de SED Catalunya en la matèria.

Vam concloure el cap de setmana alegres, amb moltes expectatives per tornar-nos a trobar el cap de setmana dels 18 i 19 de març, aquest cop prop de Barcelona.